Clinica stomatologie Craiova
Luni - Vineri 9:00 - 20:00
Strada Lămâiței nr. 27A Craiova

Estetica dentara

Estetica dentara

Procedurile terapeutice de estetică dentară sunt intervenții stomatologice specializate care vizează aspectul estetic al dinților, menite să îmbunătățească aspectul zâmbetului, dar și să asigure funcționalitatea și sănătatea  dinților și a țesutului gingival.

Iată câteva exemple de intervenții terapeutice de estetică dentară:

Albirea dentară profesională:  aceasta este o procedură comună în estetica dentară care implică utilizarea unor agenți de albire pentru a îndepărta petele și colorațiile de pe suprafața dinților. Poate fi realizată în cabinetul stomatologic sau acasă,  urmând indicațiile medicului.

Restaurările odontale estetice: folosind materiale compozite de culoarea dintelui, medicul reface integritatea coronară a dinților afectați de procese carioase, fracturi, uzură dentară, leziuni necarioase cu pierdere de substanță dură dentară. Aceste reconstituiri estetice sunt invizibile sau foarte puțin vizibile și asigură o restaurare funcțională și estetică.

https://www.dentistem.ro/wp-content/uploads/2024/04/estetica-dentara-5.jpg

Fațetele dentare: sunt piese protetice realizate în laborator din ceramică, compozit sau zirconia, după o minimă preparație la nivelul smalțului dentar sau chiar fără a interveni asupra smalțului (no-prep), fațetele dentare sunt aplicate pe fața vizibilă a dinților pentru a corecta diverse anomalii de culoare, formă, poziție. În funcție de particularitățile cazului clinic, se pot realiza și fațete dentare directe, în cabinet, din materiale compozite. Fațetele dentare sunt utilizate pentru a îmbunătăți aspectul zâmbetului.

Coroanele dentare estetice: coroanele dentare pot fi realizate dintr-un singur material estetic  (ceramică, zirconia, compozit) sau pot fi coroane mixte, care sunt realizate dintr-un material la interior (aliaje metalice, zirconia, titan), care este placat cu un alt material fizionomic pe fețele externe (ceramică, compozit), astfel îndeplinind atât dezideratul fizionomic, cât și pe cel de biocompatibilitate și rezistență mecanică.

Reconturarea gingivală: uneori, asimetriile gingivale sau gingiile expuse excesiv (zâmbetul gingival sau gummy smile) pot altera fizionomia zonei frontale a arcadelor, situație în care se poate recurge la o reconturare gingivală, chirurgical, cu ajutorul LASER-ului sau cu restaurări protetice (fațete, coroane de acoperire),  ajustând astfel forma și lungimea dinților pentru a obține un zâmbet mai armonios.

https://www.dentistem.ro/wp-content/uploads/2024/04/estetica-dentara-3-1.jpg

Tratamentele ortodontice estetice:  aparatele ortodontice cu bracket-uri din safir,  transparente sau alignerele (gutiere)  invizibile pot corecta poziția dinților fără a compromite aspectul estetic al zâmbetului pe parcursul tratamentului.

Tratamentele de igienizare profesională periodică:  înainte de a începe alte proceduri de estetică dentară, medicul stomatolog  poate recomanda tratamente de igienizare profesională (detartraj ultrasonic, airflow, periaj profesional) pentru a pregăti dinții în vederea altor intervenții estetice, daca acestea sunt necesare.

Acestea sunt doar câteva exemple de intervenții terapeutice de estetică dentară. Este important să consultați un specialist  pentru a discuta opțiunile terapeutice adecvate , în funcție de nevoile  și dorințele dumneavoastră.

https://www.dentistem.ro/wp-content/uploads/2024/04/estetica-dentara.jpg