Clinica stomatologie Craiova
Luni - Vineri 9:00 - 20:00
Strada Lămâiței nr. 27A Craiova

Endodontie microscop

Endodontie microscop

Utilizarea microscopului în endodontie aduce avantaje semnificative, îmbunătățind precizia, vizibilitatea și rezultatele procedurilor.

La Centrul Medical Stomatologic DentiSteM dispunem de microscopul operator – PRIMA Labomed, dispozitiv medical  de ultimă generație, ce ajută la soluționarea precisă și eficientă a patologiei endodontice și nu numai, susținând eforturile medicilor în tratarea afecțiunilor stomatologice.

Permite magnificația canalelor radiculare și iluminarea câmpului operator în timpul tratamentelor endodontice (de canal), oferind un grad ridicat de predictibilitate și succes.

Calitatile prin care acest microscop este superior altor dispozitive similare sunt:

 • obiectiv NuVar (5 trepte de magnificație);
 • lumină cu sursă LED, superioară celei clasice cu halogen;
 • intensitate reglabilă a luminii.

Microscopul PRIMA oferă performanță, flexibilitate și eficiență în efectuarea tratamentelor stomatologice și chirurgicale necesare pentru redobândirea sănătății orale.

https://www.dentistem.ro/wp-content/uploads/2024/04/microscop.jpg

Iată câteva dintre avantajele folosirii microscopului în endodonție:

 • Magnificatia (vizualizarea marită,  detaliată): Microscopul oferă posibitatea magnificației  structurilor dentare și a canalului radicular, permițând medicului să observe detaliile anatomiei dentare, cum ar fi canalele laterale (accesorii) sau ramificațiile complexe. Această vizibilitate sporită ajută la un tratamentul mai precis al afecțiunilor endodontice.
 • Diagnostic mai precis: Datorită vizibilității mult îmbunătățite, oferită de microscop, medicii pot identifica mai ușor probleme precum fisuri dentare, canalul radicular suplimentar sau alte anomalii care nu  pot fi detectate și tratate  cu ochiul liber sau cu un echipament standard.
 • Precizie în tratarea canalului radicular: În endodonție, tratamentul chemo-mecanic (lărgirea, irigarea, instrumentarea)  și obturarea canalelor radiculare sunt proceduri esențiale. Microscopul permite medicului să efectueze aceste proceduri cu o precizie mai mare, minimizând riscul de a lăsa resturi de pulpă sau bacterii în canal.
 • Managementul leziunilor periapicale/periradiculare: În cazul leziunilor periapicale sau în cazul infecțiilor spațiului endodontic, microscopul facilitează identificarea, evaluarea și tratarea acestora, asigurând o abordare mai eficientă și mai completă.
 • Proceduri non-invazive: Folosirea microscopului înseamnă că intervențiile pot fi efectuate cu un grad mai mic de invazivitate.
 • Reducerea riscurilor: Microscopul permite medicilor să evite perforațiile neintenționate ale canalelor radiculare sau ale altor structuri delicate, reducând astfel riscul complicațiilor și a necesității de tratamente ulterioare.
 • Colaborare și educare: Utilizarea microscopului poate permite medicului să explice și să arate pacientului procedurile, sporind înțelegerea și colaborarea din partea pacientului.
 • Tehnologie avansată: Utilizarea microscopului în endodonție demonstrează utilizarea tehnologiei avansate în beneficiul pacienților, ceea ce contribuie la încrederea pacientului în abordarea medicală.

În concluzie, microscopul reprezintă un dispozitiv esențial în endodonție, oferind medicilor o viziune detaliată și îmbunătățită asupra structurilor dentare și a canalului radicular. Aceasta conduce la o terapie mai precisă, rezultate mai bune și mai multă încredere atât pentru medici, cât și pentru pacienți.